Zona Líquida es promociona com a espai de coworking rural a la fira BIZ Barcelona

  1. Imatges de la presència de Zona Líquida a la Fira BIZ Barcelona.

     

  2. L’espai riba-rojà està present en l’estand de l’associació de Coworkings de Catalunya COWOCAT
  3. L’objectiu és atraure emprenedors que vulguin impulsar els seus projectes i negocis a Riba-roja d’Ebre

Zona Líquida, l’espai coworking de Riba-roja d’Ebre, està present a la Fira BIZ Barcelona per promocionar-se en un dels més grans aparadors de suport a emprenedors, pimes i autònoms del país, que se celebra ahir i avui al recinte de Montjuic de Fira Barcelona.

L’espai riba-rojà, referent en emprenedoria en l’entorn rural, participa al BIZ dins l’estand de l’Associació Coworking Catalunya (Cowocat), de la qual forma part. Així Zona Líquida es promociona en un entorn ofereix solucions i oportunitats per llançar projectes empresarials i fer créixer negocis. Aquesta és una interessant plataforma pel projecte riba-rojà, ja que reuneix un centenar d’expositors i 220 ponents, 150 conferències, 9 actes especials i 26 activitats de networking en dos dies.

 

Visibilitat i nova filosofia per a emprenedors

“És una magnífica manera de donar visibilitat al nostre espai de coworking i teletreball entre aquells emprenedors que busquen recursos i eines per tirar endavant el seu projecte personal i professional”, afirma el regidor de Joventut i Comunicació de Riba-roja d’Ebre, Francesc Esteve, que avui ha visitat la fira.

La particularitat de l’entorn rural de Zona Líquida és un factor que ha despertat força interès entre els visitants del BIZ. Esteve també ha aprofitat la seva visita per trobar-se amb el president de Cowocat, Jordi Silvente, per a qui “el coworking no només és un canvi geogràfic, sinó un nou model de treball i relacions laborals amb molta projecció”, en el qual encaixa Riba-roja.

Silvente ha participat en una taula rodona sobre Coworking Global, aquest matí, en la que s’ha abordat el canvi del mercat laboral dels darrers anys. Segons xifres de Cowocat, a Europa ja hi ha 9 milions d’autònoms, i segons un informe del govern britànic es calcula que els propers anys aquest perfil professional serà el 40 per cent dels treballadors en actiu. És en aquest context que el director de Coworking Spain, Manuel Zea, valora el gran potencial de l’espai de coworking, ja que “no és només una oficina a preu assequible si no una magnífica oportunitat per fer xarxa a nivell professional”.

 

Nous projectes per Riba-roja

L’interès per l’entorn rural i el diferencial riba-rojà fa que el Consistori es mostri optimista amb el futur de Zona Líquida, on recentment s’ha incorporat com a usuària una nova coworker que fins ara treballava a la capital catalana. De cara aquest estiu també s’està treballant en un programa pilot lligat a la reactivació de zones rurals a través de l’emprenedoria. Aquest projecte, conegut com a Pandorahub, es presentarà aquesta tarda a l’estand de Cowocat del Biz Barcelona, i demà al vespre es presentarà a Zona Líquida.

BIZ Barcelona, inaugurat ahir pel conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, està promogut per l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Cambra de Barcelona, la Caixa i PIMEC, amb la col·laboració d’un centenar d’entitats que formen la BIZComunity, entre elles COWOCAT.