Cowocat Coworking Day

Des de l’associació sempre ens hem proposat fer del coworking un concepte que fos reconegut i fos una eina dintre de les noves formes de treball que estan ara mateix dins del món laboral.

El Catalunya Coworking Day proposa ser una trobada per fer del concepte una eina de dinamització econòmica, d’innovació empresarial i territorial i de capacitat de gestió de coneixement. Tot plegat reptes de futur i reptes que transcendeixen l’espai físic.

A més, volem aconseguir que tots els que fem coworking a Catalunya,  sumem per seguir, mantenir o créixer des del nostre espai i cap als coworkers que componen cada una de les nostres comunitats.

Amb aquests reptes, i entre tots, de segur que podem fer a Catalunya un gran ecosistema de coworking referent al món.

1er Coworking Day a Tona

El 7 de maig del 2015, vam celebrar el primer dia de coworking a Catalunya promogut per l’associació.

L’espai Coworking Tona prengué la iniciativa de ser el primer coworking en coorganitzar aquest esdeveniment la qual cosa posa de manifest l’interès del concepte a tot el territori, si el sumem al projecte Cowocat Rural, ja en marxa.

2on Coworking Day a Móra d'Ebre

En el segon Coworking Day, dins del projecte Cowocat Rural, ens va acollir Móra d’Ebre, territori on s’ha fet una aposta perquè el #coworking sigui un element innovador per als canvis futurs que tenen, tindran i que faran que tots plegats puguem fer propostes per créixer des de la nostra ubicació però sense limitacions d’espai, territori i coneixement.

A banda de parlar del concepte coworking i de quines incidències té com a eina de dinamització econòmica i com pot tenir una funció com d’eina de dinamització territorial, també  vam plantejar  els conceptes que el #coworking portarà en els propers anys.

El concepte cada vegada és més madur i cada vegada més fa de catalitzador de canvi en la manera de fer les coses, per això la transversalitat amb què actua el fa que el compartir coneixement entre les diferents comunitats ens doni empenta en el lideratge per establir canvis que, amb el concepte de col·laboració, aporten innovació al món de l’emprenedoria, a les formes de treball i de les empreses, a les formes de viure i a la manera de compartir espais i recursos.

3er Coworking Day Cowocat & Regional Workshop Coworkmed

El 3er Coworking Day el vam realitzar a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, a Barcelona, dins del projecte europeu COWORKMED i els seus socis participants de Catalunya, França, Itàlia, Grècia i Croàcia.

COWORKMED és un projecte europeu que treballa sobre l’art del #coworking i la seva incidència en els territoris. Els socis de Barcelona, Barcelona Activa i BIBA Venture Partners, ens van donar l’oportunitat de participar des de la nostra experiència de xarxa i coneixement en el territori, per això la celebració de la jornada dintre del Regional Workshop Coworkmed de Barcelona ens va semblar molt adient per aportar les nostres experiències i mostrar el balanç i el treball de futur que proposem com a associació dintre de la innovació, la transformació i els canvis que està generant la societat.

Vam exposar la força del concepte #coworking com a eina dinamitzadora, les noves tendències de negoci provinents de formats col·laboratius i va ser una jornada interessant on buscarem les oportunitats de canvi, innovació i transformació que el concepte ens pot aportar al futur tant professional com social.