COWOCAT al 2017

COWOCAT al 2017

Com a associació, un dels nostres objectius principals és donar visibilitat i oportunitats als gestors que han apostat per consolidar un projecte de #coworking, i ajudar-los a sumar en viabilitat com a model de negoci.

A la vegada, ens consolidem a difondre i establir el concepte #coworking com a eina de dinamització econòmica, territorial, social i laboral.

En aquests tres anys de camí de COWOCAT, amb la dificultat que representa un moviment associatiu privat i sense ànim de lucre, tenim la satisfacció d’haver fet créixer els associats actius i haver consolidat les nostres propostes de concepte, i això amb el reconeixement de diferents entitats o administracions al treball del col·lectiu i a les capacitats que podem aportar des dels diferents espais i les seves tipologies.

Fa unes setmanes vam donar una passa més amb la signatura d’un conveni amb l’ICEB, conveni per a col·laborar en activitats formatives i de promoció de l’emprenedoria, tant en l’àmbit nacional com internacional. L’acord es va firmar a Coworking Esplugues (veure enllaç), per part del director general de ICEB, Ignasi Puig, i el president de Cowocat, Jordi Silvente.

Aquest acord se suma a l’entorn COWOCAT UNIversitat, on ja tenim actiu un conveni de col·laboració amb el BIE (Universitat de Barcelona), en què vam començar el treball de futur per ajudar que el concepte #coworking tingui una base sòlida en el recorregut formatiu, i sobretot, tingui una continuïtat al final de l’etapa formativa i pugui arribar de forma planera l’entorn privat.

També hem començat l’any col.laborant en un altre projecte europeu, COWORMED, a Barcelona representats per Biba Hub i Barcelona Activa on es treballa amb entitats de França, Croàcia, Grècia i Itàlia. Esperem que en els pròxims mesos us puguem explicar més coses d’aquest projecte, fins i tot convidar-vos a veure-ho de ben a prop en el proper Coworking Day Cowocat del proper mes de juny.

D’altra banda, esperem aportar continguts innovadors i de transformació a esdeveniments com el BizBarcelona, fira referent d’emprenedoria i pimes, i en la qual ens sentim amb confiança de tornar a participar en la propera edició de BizBarcelona 2017. El resultat positiu de participació de COWOCAT a edicions anteriors fa que tinguem l’oportunitat de participar en altres esdeveniments similars.

També volem continuar amb la tasca de desenvolupament del concepte com a eina territorial amb el projecte Cowocat Rural, junt amb el CIS de Móra d’Ebre, impulsor del projecte. Amb ell podrem mostrar la realitat del nostre entorn fora de Barcelona, i de com el concepte fixa l’espai com a hub de coneixement i punt d’espai laboral.

Els resultats de Cowocat Rural demostren que, oferint les palanques necessàries, les experiències reals, i sobretot actuant amb les persones i dinamitzant-ho tot a l’hora, el concepte coworking genera un component relacional multiplicador en uns entorns on és complicat trobar el volum d’usuaris i oportunitats que ofereixen les gran ciutats.

En definitiva el 2017 obre un ventall de moltes altres oportunitats, que compartirem amb tots aquells que els pugui interessar. Així, us convidem a conèixer #coworking, espais de #coworking i les seves persones i us deixem amb la firma típica d’un dels nostres associats….. Salut i #coworking!