Que soni la música a l’oficina!

Que soni la música a l’oficina!

Taral·larejar, moure el cap o el peu suaument al compàs de la música a l’oficina denota que som uns treballadors feliços i productius. Sí, sí, com ho llegiu! Segons com, aquest fet fins ara s’interpretava com un signe de falta d’interès o distracció, però un estudi realitzat per la Universitat de Windsor (Canadà) ha revelat que escoltar música a la feina millora la productivitat laboral.

La música en el treball ens fa ser més productius.

La música en el treball ens fa ser més productius.

D’aquest estudi se’n van extraure dades com per exemple que els treballadors que escolten música són un 20% més ràpids. També s’ha comprovat que amb la música el rendiment augmenta un 12,5% i que les cançons instrumentals són bones per la concentració. La culpable de tot? La dopamina: una hormona que genera un estat de benestar, relaxació i concentració i la música causa que se segregui aquesta hormona.

La música fa que una activitat que pot resultar tediosa o mecànica es pugui transformar en una tasca més amena. Si s’escolta en un volum òptim i la persona s’aïlla dels sorolls, evita les distraccions i li permet la concentració que necessita.

Amb bona música podem arribar a augmentar la productivitat un 12,5%

Amb bona música podem arribar a augmentar el rendiment un 12,5%

Tot i així sí que és cert que també acabarà depenent de cada persona. Les més joves milloren molt la seva feina escoltant feina, en canvi les de major edat són més indiferents als beneficis de la música. De la mateixa manera, escoltar música no vol dir que instal·lin un fil musical a l’oficina. Cada persona tindrà gustos diferents i voldrà escoltar una música diferent en el mateix moment, a la llarga aquesta opció pot ser més perjudicial que beneficiosa.

No oblideu el networking!

La part negativa d’aïllar-se amb la música mentre treballem bé donada de la falta d’interacció amb la resta de companys, per això és bo anar combinant escoltar música però també interactuar amb els col·legues de despatx. Tot combinat ens farà molt més productius i ens crearà un ambient de treball idoni per ser més feliços a la feina.

Així doncs, que soni la música!

The post Que soni la música a l’oficina! appeared first on Co-Jorba.