Treballar de dia o de nit?

Treballar de dia o de nit?

Molts coworkings ofereixen un servei de 24 hores els 7 dies de la setmana. Podem pensar, és necessari? Doncs sí, perquè cada persona és un món i cadascú té els seus ritmes de treball. Algunes persones prefereixen matinar i d’altres prefereixen quedar-se fins tard treballant, ja que rendeixen millor a la nit.

Tot i que normalment s’ha tendit a premiar al matiner, tenir un ritme nocturn de treball també té les seves coses positives.

Nit

Satoshi Kanazawa, un científic i evolucionista, va trobar una connexió entre intel·ligència i comportaments adaptatius. Aquest estudi va concloure que els nens més intel·ligents quan siguin adults probablement seran noctàmbuls, van a dormir tard a la nit i s’aixequen més tard.

Les persones que prefereixen treballar de nit, acostumen a ser persones més creatives.

Com a curiositat és bo saber que el president Obama va declarar a la revista Newsweek que li agrada estar despert fins tard i inclús quan acaba la seva jornada li agrada quedar-se llegint.

Treballar de nit s'associa a les persones creatives.

Treballar de nit s’associa a les persones creatives.

Les persones vespertines, no és que no els hi agradi matinar sinó que volen aprofitar millor el seu estat de lucidesa i per això retarden el seu moment de son.

Von Glitschka, un dissenyador gràfic, va crear a un grup anomenat “The Night Owl Society” i el seu manifest destaca “La nostra tribu nocturna es dispara a la mitjanit. Som mussols, aquells als quals els píxels, premsa, polígons i projectes floreixen millor sota els cels de color obsidiana.”

Wiston Churchill, Thomas Edison i Leonardo da Vinci eren celebritats vespertines

Wiston Churchill, Thomas Edison i Leonardo da Vinci eren celebritats vespertines

Matí

Benjamin Franklin va dir “Anar a dormir aviat i aixecar-se aviat fa a un home saludable, ric i savi”.

Tot i que les persones nocturnes se’ls atribueix més intel·ligència, les persones matineres tenen una posició més avantatjosa per l’èxit, ja que són més actius i feliços. Processen la informació basant-se en els paràmetres lògics i normatius. Prefereixen les normes, tradicions i costums socials.

Les persones que prefereixen matinar se'ls associa a persones actives.

Les persones que prefereixen matinar se’ls associa a un caràcter actiu.

Els matutins segueixen al peu de la lletra la informació que els dóna l’entorn perquè els repercuteix positivament al seu benestar.

Si ets dels que et dutxes de bon matí, quan ho fas, produeixes dopamina, una hormona relacionada amb la funció motora de l’organisme.

Margaret Tatcher, Vladimir i Steve Jobs preferien el matí per treballar

Margaret Tatcher, Vladimir Nabokov i Steve Jobs preferien el matí per treballar

Així doncs com veieu no hi ha un moment del dia més bo que l’altre per treballar, la qüestió és que cada persona s’adapti als seus ritmes. Per tot això els coworkings que ofereixen serveis 24/7 permeten als seus coworkers total llibertat d’horaris de treball segons les seves necessitats.

 

The post Treballar de dia o de nit? appeared first on Co-Jorba.