6 pel·lícules que tot emprenedor ha de veure

6 pel·lícules que tot emprenedor ha de veure

Tens ganes de gaudir d’una bona pel·lícula que et motivi? Hem recopilar un llistat 6 pel·lícules que tot emprenedor ha de veure perquè t’inspiris sense sortir del menjador de casa teva.

Totes elles tracten d’algun tema relacionat amb el món dels negocis: com superar els obstacles, d’on obtenir la valentia per emprendre o com esdevenir un empresari d’èxit perseguint el teu somni.

Si ja formes part d’aquest món o si estàs pensant iniciar un nou projecte, et recomanem que apuntis aquestes pel·lícules a la teva llista de musts.

La recerca de la felicitat (Gabriele Muccino, 2006)

Aquesta història de superació personal narra la història real de Chris Gardner, que per tal d’aconseguir una millor vida per ell i pel seu fill va superar gran quantitat d’obstacles perseguint el tant conegut somni americà. Inspiració, emoció i moments que posen la pell de gallina en una película que ensenya com la perseverança i el treball dur et poden fer arribar molt lluny.

L’aviador (Martin Scorsese, 2004)

Aquesta pel·lícula de Martin Scorsese va aconseguir un total de 5 Oscars. La història és un biopic sobre Howard Hughes, un emprenedor enginyer, aventurer i productor de Hollywood que va aconseguir fer-se milionari.

A part de tractar el tema de la superació personal, la pel·lícula també mostra la lluita d’un individu contra l’Estat. És un clar exemple de la figura d’emprenedor visionari que es forneja a ell mateix fins a assolir l’èxit. A més, la pel·lícula mostra també la part més vulnerable del protagonista i tots els inconvenients amb els quals es troba mentre intenta triomfar.

 

Forrest Gump (Robert Zemeckis, 1994)

No podíem deixar de banda aquest gran clàssic de Robert Zemeckis. Forrest Gump ens presenta un protagonista que no es resignarà davant d’un destí que sembla imposat. Tom Hanks dóna vida a un personatge no gaire intel·ligent que, tot i les seves limitacions, aconsegueix triomfar gràcies a la seva bondat, sentit comú i perseverança. Aquesta perla cinematogràfica va aconseguir 6 Oscars, entre ells el de millor pel·lícula, direcció i millor actor principal. Imperdible.

 

La xarxa social (David Fincher, 2010)

La xarxa social narra la història de la creació de Facebook. Mark Zuckerberg representa el prototip d’emprenedor del segle XXI, un jove sense grans ingressos que canvia el curs de la història amb una gran idea. Una pel·lícula perfecta per motivar-se i per aprendre més d’aprop com va ser el procés de creació d’aquesta gran xarxa.

Ciutadà Kane (Orson Welles, 1941)

Aquesta gran obra de cine, considerada per molts crítics la millor pel·lícula de la història, es va inspirar en el creador de la premsa groga, William Randolph Hearst. En aquest cas, més que la història en si, que ensenya tot el que un emprenedor no ha de fer, és interessant fixar-se en la figura d’Orson Wells, que va fer de director, escriptor, productor i actor de la pel·lícula. Wells es diferencia de tot el que s’ha fet fins al moment, utilitzant un llenguat cinematogràfic únic i trencant esquemes.

Wall Street (Oliver Stone, 1987)

L’ actor Charlie Sheen duu a terme el paper de Bud Fox, un jove broker que té la intenció de triomfar a Wall Street. Fox és contractat pel seu ídol, Gordo Gekko (Michael Douglas), entrant així lentament dins aquest món de luxes i poder. Poc a poc descobreix que Gekko és un home sense escrúpols a qui només li interessen els diners. Aquesta pel·lícula és molt interessant per tractar un tema que crea molta controvèrsia: l’ ètica. Ens fa plantejar preguntes com: què estem disposats a fer per tenir èxit? Quin preu tenen els diners? Qüestions molt necessàries per a tots aquells interessats a engegar el seu propi negoci, ja que les respostes ajudaran a definir els propis valors i moral.

Què us ha semblat la llista? Quines pel·lícules hi afegiríeu? N’heu vist alguna? Esperm les vostres suggerències!

The post 6 pel·lícules que tot emprenedor ha de veure appeared first on Co-Jorba.