Cowocat al BizBarcelona 2016 Nota de premsa

Cowocat al BizBarcelona 2016 Nota de premsa

Imagen1

Imagen2

 

BizBarcelona – 1 i 2 de juny a Fira Barcelona

El #coworking català creua fronteres

Cowocat, Associació Coworking de Catalunya, participa al BizBarcelona per parlar del futur del treball, la seva transversalitat i la capacitat de crear ocupació.

 Presentarà les darreres tendències en entorns professionals, com el coliving, el futur del workplace o l’impacte d’entorns tecnològics, singulars i inclusius.

Transversalitat, connectivitat i ocupació són les paraules clau per definir un projecte nascut a Catalunya que s’està obrint pas en altres països dels entorn europeu i també Llatinoamèrica. Es tracta de Cowocat, Associació de Coworking que des de 2014 representa el concepte del coworking entre els diferents formats que existeixen a Catalunya. Cowocat treballa amb l’objectiu de connectar empresa universitat i administració pública, través el desenvolupament, la divulgació i l’aplicació del coworking de manera col·laborativa, com una eina de treball i de dinamització econòmica i territorial, amb una gran capacitat de generar ocupació

A l’actualitat, Cowocat reuneix 180 espais de coworking repartits per tot el territori, formen una de les comunitats empresarials més àmplies: 7.200 persones, entre freelancers, empreses, microempreses i startups. L’associació estima que entre totes sumen un volum de negoci que podria arribar als 400 milions d’euros. Jordi Silvente, president de Cowocat, explica que “un espai mitjà, en el període de dos anys, pot generar una comunitat que facturi més de 2 milions d’euros”. Aquest concepte d’economia col·laborativa a permès a Cowocat impulsar projectes de cooperació en entorns complexos, com a les Terres de l’Ebre, Pirineus i altres zones rurals.

Amb aquestes xifres, la internacionalització, des de el punt de vista de la col·laboració entre emprenedors i projectes de diferents països, es presenta com una de les vies de creixement naturals de l’associació. No obstant això, el seu model s’inspira al concepte sorgit a San Francisco on s’han incubat algunes de les empreses amb èxit mundial. Amb aquest esperit Cowocat participarà el juliol a un Tour d’Innovació a Berlín per connectar històries i experiències d’emprenedors catalans i alemanys. També està treballant en la posada en marxa d’un projecte de col·laboració a Llatinoamèrica.

La pròxima setmana Cowocat estarà present a la tercera edició d’un dels esdeveniments de caràcter econòmic i empresarial més innovadors del moment, el BizBarcelona, on presentarà totes les novetats de l’associació en diferents ponències. En una, moderada per Pilar Blázquez, CEO de World Work Innovation, tindrà com protagonista el concepte coliving, una nova tendència de vida col·laborativa originària dels Estats Units que ara treu cap a Europa. El coliving consisteix a eliminar les barreres entre la vida personal i professional amb la fi d’aconseguir una integració total del temps. En aquesta taula rodona participarà, entre altres, Daniel Quilez, fundador del col·lectiu de freelancers Welance que té espais de coworking a Barcelona i Berlín. Segons Quilez, “el paper del coworking és fonamental per a nosaltres. Cowocat crea estructures d’ organització i promoció per a aquests espais a Catalunya, una cosa molt important per al sector”.

Cowocat també organitza altres dos taules rodones al BizBarcelona. Una, es centrarà en ‘El Futur del Workplace: Digital HPW (High Performance Workplace)’, moderada per Yolanda Triviño, vicepresidenta de Cowocat i sòcia-fundadora de Valkiria Hub Space, i a la en la qual es plantejarà l’impacte dels processos, els mètodes, l’entorn físic, la tecnologia i les eines que afecten el treball i els objectius. Altre taula rodona estarà moderada per Daniel Furlan, President de PIMEC2020 i Vicepresident de Cowocat, i on es debatrà sobre  ‘Les oportunitats del món que ve: Tecnologia, Singularitat i Inclusió’. El president de Cowocat, Jordi Silvente, també participarà a la ponència organitzada per Barcelona Activa, sobre els ‘Aspectes legals i l’impacte dels espais de coworking’.

Més informació sobre Cowocat i la seva participació al BizBarcelona al link de Cowocat al BizBarcelona 2015: http://bit.ly/1ON2QiV