Els 15 millors blogs per a autònoms, freelances i PYMES

Els 15 millors blogs per a autònoms, freelances i PYMES

Per a un autònom, freelance o una PYME és essencial estar rodejat d’informació de qualitat que l’ajudi a tirar endavant el seu negoci. Perquè tots ho sabem: ser emprenedor no és gens fàcil. Entrem dins d’un món nou on existeixen moltes regles i lleis que hem de conèixer per a poder millorar la nostra feina.

Avui, des de Co-Jorba, us portem els 15 millors blogs per a autònoms, freelances i PYMES on trobaràs el millor contingut que t’ajudi a millorar el teu negoci. Es tracta de 15 portals especialitzats en autònoms que parlen sobre gestió, marketing, xarxes socials, tendències, i tot el que és imprescindible que un freelance conegui a la perfecció.

 

Els 15 millors blogs que tot autònom necessita seguir

 

El blog per a autònoms de referència pertany al portal de notícies El Economista. Aquí hi trobaràs molts bons articles, consells, suggerències i solucions als problemes més comuns del món dels autònoms. Es tracta d’un portal especialitzat en la informació professional relacionada amb autònoms de tot tipus de sectors, així que de ben segur que trobes el que necessites.

 

La revista Emprendedores és un autèntic referent per a tots aquells autònoms i PYMES que busquen informació general d’economia d’empresa. Tenen versió tant en paper com digital. Trobaràs contingut sobre temes com idees de negoci, creació d’empreses així com tot el que necessitem per a fer-ho, casos d’èxit i franquícies a les que poder-nos unir.

 

Blog totalment focalitzat en el món dels autònoms, donant consells i explicant totes les dificultats que existeixen i com superar-les. A més a més, ofereix software per a la gestió fiscal i la comptabilitat d’autònoms i freelances.

 

Si el que busques és informació i consells relacionats amb el dia a dia de les petites empreses, aquest és el teu blog. Aquí trobaràs eines útils i claus bàsiques per a treure el màxim partit al teu negoci. A més, estan molt focalitzats en el món online i les noves tecnologies per a PYMES, com per exemple les botigues online o campanyes d’email markeitng, per a arribar a un públic molt més ampli.

 

Es tracta d’un portal online de visita obligada per a tots aquells emprenedors i PYMES ja que trobaràs les claus més importants per a millorar els resultats del teu negoci. Marketing Online, software per a començar un negoci, plans d’empresa, guies, etc. Tot el que necessites per a gestionar la teva empresa.

 

Aquest blog, proporcionat per Movistar, et proporcionarà molta informació especialitzada en el món de les PYMES: novetats, consells, infografies, vídeos, eBooks, etc. Tot el que necessites saber sobre les noves tecnologies, innovació i oportunitats aplicades a les PYMES.

 

Es tracta d’una plataforma web que posa en contacte a professionals autònoms i freelances amb empreses o particulars que precisen dels seus serveis. El seu blog, de lectura recomanada, està dividit per les següents categories: negocis, disseny i multimèdia, programació, joblancer, freelancer i comunitat. Per tant, pots veure que trobaràs contingut molt diferent però sempre enfocat a autònoms i PYMES.

 

Billage és una aplicació de facturació online, gestió de tasques, CRM online i anàlisi. Compta amb un blog on trobaràs temes de gestió per a autònoms i PYMES (fiscals, comptables, de marketing online, vendes, etc). Si tens dubtes sobre com fer qualsevol cosa

 

Txerpa és una gestoria online que, a més d’oferir els serveis típics de gestoria, també compta amb un software per a la gestió de la facturació, dirigit principalment a autònoms. El seu blog tracta sobre tots els problemes diaris de gestió d’un autònom (emissió de factures, temes legals, declaració de la renda, ajudes per a freelances i PYMES, etc.) que t’aniran d’allò més bé quan tinguis algun dubte.

 

Tugesto és un despatx d’advocats, gestors i assessors que ofereixen solucions a empresaris i autònoms, tant de gestió jurídica, assessoria comptable, fiscal o laboral. El seu blog té un caràcter més dedicat a l’assessoria jurídica (a diferència dels altres que hem recomanat) on podràs resoldre tots els dubtes que et sorgeixin sobre aquest aspecte: consultes legals, impagaments, protecció de dades, etc.

 

En aquest blog de l’empresa Sage (desenvolupadora de solucions de comptabilitat, facturació, gestió laboral, solucions integrals, CRM i eCommerce) trobaràs continguts sobre temes molt diversos com comptabilitat, fiscalitat, gestió d’empreses o tècniques i trucs de venda. El seu estil és molt fresc i està ple d’infografies que t’ajuden a assimilar millor la informació.

 

En aquest blog, creat per Cesce (experts en la part comercial de l’empresa), hi trobaràs contingut sobre innovació i desenvolupament de PYMES, riscos comercials, formació financera i legal, entrevistes a experts i tot el que necessitis per estar al dia del món de l’emprenedoria.

 

Red Autónomos és un blog dedicat, com diu el seu nom, al sector de petits negocis i autònoms. Hi trobaràs temes diversos com la recopilació d’ajudes per a obrir un negoci o el desenvolupament de l’activitat per part dels autònoms, així com a notícies sobre PYMES i freelances que no et pots perdre. A més, Red Autónomos ofereix l’ajuda d’una àmplia xarxa d’emprenedors que busca la creació de nous negocis.

 

Aquest blog està dedicat a la divulgació de certs temes que tot autònom o PYME necessita tenir clar com són els temes fiscals, comptables i de facturació. Ofereixen també xerrades amb emprenedors i empreses respecte al seu negoci i situacions que es troben en el seu dia a

 

Ens trobem davant d’una guia molt extensa sobre diferents temes relacionats amb el règim d’autònoms: com fer els primers passos des que ens registrem, com gestionar l’IVA o IRPF, com demanar ajudes a nivell estatal, etc. Contingut de molta qualitat essencial per a qualsevol autònom o PYME. A més, ofereix informació sobre cursos que segur que t’interessen.

 

Què t’han semblat aquests blogs per a autònoms, freelances i PYMES? En coneixies algun? Ens en recomanes un altre?

The post Els 15 millors blogs per a autònoms, freelances i PYMES appeared first on Co-Jorba.