Les 5 habilitats essencials a desenvolupar per ser un emprenedor d’èxit

Les 5 habilitats essencials a desenvolupar per ser un emprenedor d’èxit

L’emprenedor, aquella persona que té decisió i iniciativa per a realitzar accions que són difícils o que comporten algun risc. Una persona que farà tot el possible per a què la seva idea triomfi.

Però per a poder ser un bon emprenedor, es necessita desenvolupar unes habilitats que ajudin a què la seva empresa tingui èxit. “Quines són?”, et preguntaràs. Des de Co-Jorba te les expliquem:

 

  1. Concentració

La concentració consisteix a enfocar la teva atenció en l’“ara”. Sense aquesta habilitat, no és ni tan sols possible començar a realitzar feines i accions de manera determinada i precisa. Podríem ben dir, i no ens equivocaríem pas, que concentració és atenció. I necessites estar atent a tot el que passa al voltant de la teva idea.

 

  1. Discriminació

És a dir, saber prioritzar. Una vegada que comencis a desenvolupar la capacitat de concentrar-se (i no, no és tan fàcil com sembla però amb determinació tothom ho pot aconseguir), necessitaràs saber en què enfocar-te. El fet de discriminar es tradueix en la manera d’escollir una cosa o una altra, d’escollir entre el que és més estratègic i el que és més tàctic. Per això, és molt important posar en pràctica la discriminació per a poder començar a escollir, de manera intencional i conscient, fer les coses més importants pels motius més importants. Un cop que hagis dominat aquesta nova habilitat, podràs canalitzar la teva energia d’una manera molt més enfocada.

 

  1. Organització

Ara que ja ets capaç de concentrar-te i discriminar què és el més important i necessari, necessites generar un ordre i predictibilitat, de manera que puguis començar a fer créixer el teu negoci sense caos. Podríem dir que l’organització és l’habilitat de convertir el caos en ordre i, t’assegurem, que necessitaràs molt d’ordre a la teva vida i negoci per a què despunti.

 

  1. Innovació

Ja estem preparats per començar a innovar, és a dir, a crear una acció correcta a partir d’una d’incorrecta. La innovació implica creativitat i un compromís amb la contínua millora. Comença a crear, equivoca’t, torna-hi, enfadat, posa’t content, fe-ho mil cops. Innova.

 

  1. Comunicació

Sense l’habilitat de comunicar-se amb claredat, precisió, passió i determinació, crear una empresa i fer créixer una idea és una feina quasi bé impossible. No només has de saber comunicar-te amb els teus socis, empleats o col·laboradors, sinó també amb proveïdors, mitjans de comunicació i públic objectiu.

 

Aquestes 5 habilitats a desenvolupar són claus per a convertir-te en un emprenedor d’èxit. Tu què en penses? Les tens? Creus que n’hem d’afegir més a la llista? Deixa’ns un comentari aquí sota que ens farà molta il·lusió llegir-te.

 

The post Les 5 habilitats essencials a desenvolupar per ser un emprenedor d’èxit appeared first on Co-Jorba.