Com l’espai de feina influeix en la productivitat

Com l’espai de feina influeix en la productivitat

Sabies que l’espai de feina influeix en la productivitat del treballador? A més, també és un element determinant per la relació que es crea entre les persones que comparteixen l’espai i per la salut física i mental de les mateixes.

Tant si l’espai de treball és compartit o individual, ha d’estar dissenyat tenint en compte el benestar del treballador. És molt important que les instal·lacions siguin confortables i comptin amb la temperatura i la il·luminació adequades. Tot i que semblen aspectes secundaris, tots aquests factors són determinants per la concentració i la creativitat de les persones que hi treballen, així com també pel desenvolupament del treball col·laboratiu.

Espai de coworking CO-Jorba

L’espai de treball és el lloc on el treballador realitza la majoria de les seves funcions, de manera que és una peça clau per la concentració i el rendiment, i és responsabilitat de l’empresa dotar els espais amb totes les eines i condicions necessàries perquè el lloc de treball tingui les condicions adequades.

Ja són moltes les companyies que han tingut en compte aquests aspectes i que, a més, han incorporat a les seves oficines àrees de descans per fer més confortable l’estada dels treballadors.

Els freelances o els autònoms que tenen pensat assistir a un coworking també han de tenir en compte aquest tema: revisar les instal·lacions, la llum, la temperatura i la decoració de l’espai abans de decidir-se.

Segons Catherine Gall, directora de WorkSpace Futures de Steelcase, “els entorns col·laboratius augmenten l’eficiència, la productivitat i el rendiment dels treballadors i ajuden a optimitzar els costos de l’espai de treball, fent que la productivitat augmenti fins a un 30%”.

Tant les oficines d’empreses privades, com els coworkings, han de comptar amb escriptoris funcionals i apropiats, tenir cadires còmodes, i una àrea de descans (on poder fer un cafè, per exemple). Aquests recursos influeixen positivament en la productivitat i en la motivació.

A continuació, us deixem amb alguns dels aspectes bàsics que ajuden a generar benestar i que és important que tinguem en compte a l’hora d’escollir un espai de treball:

  1. Ventilació i temperatura: si són dolentes poden generar malestar i fer baixar la productivitat.
  2. Il·luminació: poca o excessiva il·luminació pot generar fatiga visual.
  3. Tamany: si l’espai és molt petit pot provocar l’adopció de postures incorrectes i incòmodes que poden comportar futures lesions.
  4. Parets: el color és molt important, si és l’adequat eleva la producció i el benestar dels treballadors.

Sigui com sigui el teu espai, tu també pots utilitzar els trucs que et donem a continuació per a millorar la teva productivitat:

  1. Treballa amb una música agradable.
  2. Ordena el teu espai i aireja l’espai regularment.
  3. Decora la teva àrea amb plantes.
  4. Il·lumina bé la teva taula.

Si l’espai on treballes ja està ben acondicionat i a més segueixes aquests consells tan senzills, segur que la teva productivitat augmentarà notablement. Com és l’espai on treballes? Utilitzes algun truc per concentrar-te? Explica’ns-ho a l’apartat de comentaris!

The post Com l’espai de feina influeix en la productivitat appeared first on Co-Jorba.