Com ser un empresari d’èxit – 10 característiques

Com ser un empresari d’èxit – 10 característiques

Si has decidit embarcar-te a muntar la teva pròpia empresa, aquest post t’interessa perquè t’expliquem les 10 característiques que has de tenir per a ser un empresari d’èxit i que el teu negoci sigui invencible. Ser un emprenedor exitós no és una tasca fàcil (segur que això ja ho saps) però si comptes amb aquestes característiques, segur que te’n surts. Vols saber quines són? Comencem:

 

10 característiques per ser un empresari d’èxit

Actitud

L’actitud de l’empresari és clau, ja que afecta a tot el negoci. Per a ser un empresari d’èxit necessites tenir una actitud positiva i acceptar tota la responsabilitat pels resultats del teu negoci. Només amb uns nivells alts d’optimisme i estímuls seràs capaç de dur a terme una gestió eficaç i aconseguir els teus objectius.

 

Passió

Els grans emprenedors s’entreguen a la seva activitat amb cos i ànima per a aconseguir les metes i objectius traçats. La passió és un component essencial que orienta altres conductes i ajuda a fer sobreviure l’empresari dels sacrificis que requereix liderar una empresa.

No t’han de moure els diners o el reconeixement, t’ha de moure la passió que tens per la teva feina.

 

Disciplina

Aconseguir un objectiu requereix gran quantitat de disciplina, això ho sabem tots. No és una tasca fàcil. Per als empresaris, aquest factor és especialment important, ja que per començar i operar un negoci exitós, es requereix temps, planificació i molta paciència. Com a empresari ets el responsable de l’èxit del teu negoci, per tant, treballaràs més que ningú i ho hauràs de fer amb la màxima disciplina possible.

 

Autoestima

Per a ser un emprenedor d’èxit has de tenir autoestima, i molta. Et trobaràs sol en moltes situacions i necessites creure en tú mateix, ser optimista i segur, per a no engegar-ho tot a rodar quan les coses no vagin gaire bé. Has de tenir confiança en tu mateix i en les teves habilitats i capacitats si vols triomfar.

 

Flexibilitat

Un empresari ha de ser flexible, ja que els negocis depenen de molts factors externs com el mercat, els clients, la competència… Un emprenedor que sàpiga aprofitar les oportunitats i reconèixer les tendències al seu mercat obtindrà un major èxit. És necessari comptar amb un pla i estratègia de negoci, però s’ha de saber quan s’ha de modificar perquè l’empresa segueixi creixent.

 

Persistència

Tot emprenedor i empresari ha de ser persistent. No pot donar-se per vençut a la mínima quan alguna cosa no falla. Provar-ho només un cop no és suficient. Si caus, aixeca’t, si falles, no et preocupis, dels errors s’aprèn. Ja veuràs com a la següent vegada tot sortirà millor.

 

Capacitat d’aprenentatge

Per moltes carreres, màsters, cursos que hagis fet, si vols ser un empresari d’èxit no has de deixar mai d’aprendre. Ja sigui pel teu compte, assistint a conferències, cursos, congressos, etc. És igual com, però no ho has de deixar mai de fer. Les novetats al teu sector sempre hi seran i no pots permetre’t quedar enrere. La teva competència no ho farà.

 

Creativitat i innovació

Per a portar un negoci amb èxit necessites ser creatiu i estar innovant sempre. Rodejar-te de gent curiosa i amb imaginació farà que les teves habilitats inventives augmentin i la teva empresa se’n veurà gratament beneficiada.

 

Treball en equip

Aquí fem una petita pausa: no és el mateix ser un cap que ser un líder. Com a empresari i emprenedor d’èxit vols ser un líder a la teva empresa. Has de treballar en equip amb tots els treballadors del negoci i no creure’t superior a ells. Tota la plantilla s’ha d’involucrar a l’hora de portar l’empresa cap a l’èxit. Mirant aquesta imatge, què vols ser? Cap o líder?

jefe versus lider

Visió

Per assolir l’èxit cada emprenedor necessita un pla d’acció i la visualització dels objectius finals. El treball comença definint els passos estratègics que el portarà a assolir els resultats. A més, a partir de l’establiment de les metes, es guanya una perspectiva més clara de quines són les prioritats immediates i necessitats en el present.

 

Què t’han semblat aquestes aptituds per a ser un empresari d’èxit? Les tens? Et consideres un emprenedor exitós? Explica’ns quins consells ens donaries per a convertir-se en un emprenedor que triomfa amb la seva empresa, que ens encantarà saber-ho.

The post Com ser un empresari d’èxit – 10 característiques appeared first on Co-Jorba.