Com el coworking et canvia la vida

Com el coworking et canvia la vida

Des que érem petits ens han inculcat valors com la importància del companyerisme i del treball en equip. Ara, anys més tard, estem convençuts de que la nostra gent gran no s’equivocava.

Tot i que a un espai de coworking cada membre es dedica a la seva pròpia feina, el dia a dia a l’oficina fa que aquests valors es trobin presents a un espai de treball compartit, reformulant positivament la manera de treballar de cada treballador.

Tres anys després de la inauguració de Co-Jorba, podem dir molt convençuts que el coworking et canvia la vida.

Aquí us deixem amb unes quantes raons:

 

Augmenta la productivitat

A primera vista es podria pensar que treballar a soles sumit dins el silenci impertorbable de casa teva és la manera més eficaç de ser productiu. Res més lluny de la realitat. És molt possible que treballar a casa et porti inintencionadament a respondre trucades de clients des del sofà o a procrastinar durant hores mentre et justifiques amb alguna excusa dolenta.

És totalment normal que pensis que treballar rodejat de gent et portarà a despistar-te més de l’habitual. I això és un raonament que a primera vista sembla molt lògic: quantes més persones t’envoltin, més estímuls faran que et despistis. Però rodejar-se de gent que treballa, més que descentrar-te, farà que la teva motivació augmenti automàticament i et posarà de nou a treballar.

Durant aquests últims anys hem comprovat que treballar en un entorn sociable i concorregut ens inspira i fa que la nostra productivitat augmenti. Si la productivitat és una de les qualitats que més has d’entrenar per tenir una vida professional exitosa, un espai que l’optimitza t’ajudarà a assolir amb èxit els objectius que et proposis.

Com el coworking et canvia la vida

La teva cultura es veu incrementada

Treballar rodejat de perfils professionals diversos té un efecte col·lateral que només pot ser positiu: estar en contacte directe amb molta informació de tot tipus. Per exemple, si ets arquitecte i comparteixes espai amb un community manager és molt possible que acabis aprenent, molts cops de rebot o mentre comparteixes un cafè, com pots millorar la comunicació de la teva empresa.

Estar envoltat de professionals diversos t’ajudarà a accedir a una important font d’informació que comportarà que ampliïs la teva visió del món.

Es creen sinergies profitoses

Treballant des de casa és molt possible que et tanquis dins una espècie de bombolla que farà que minvi la teva capacitat de treballar en equip i que dificultarà enormement la teva col·laboració amb altres professionals.

Compartir espai amb altres treballadors independents pot obrir noves vies al teu negoci: existeix l’oportunitat de donar a conèixer els teus serveis, de conèixer els serveis dels altres, i de crear col·laboracions entre professionals que poden obrir la porta a noves oportunitats laborals que encara no has explotat.

 

Aconsegueixes feedback valuós de les teves idees

És molt possible que si treballes sol tinguis problemes per saber si les idees que tens al cap tenen o no sentit. Estar rodejat de professionals diversos farà que puguis contrastar amb diferents perfils el treball que estàs duent a terme.

Si mengeu junts, per exemple, podreu comentar el tema i rebràs ràpidament un feedback que pot ser molt valuós pel teu treball. Pot ser que descobreixis que la teva idea no és tan bona com pensaves inicialment, cosa que et portarà a donar-hi dues o tres voltes i a reformular-la perquè millori. També existeix l’opció de que els teus companys vegin en ella la idea del segle i que els seus inputs i ànims et motivin a seguir desenvolupant-la.

 

Millora la teva vida social

Aquest punt està més clar que l’aigua. Què millor que conviure diàriament amb professionals diversos? Això, a més d’enriquir la teva cultura, farà que s’enriqueixi també la teva vida social. Segurament faràs amistats i la teva jornada de treball acabarà al cafè de sota mentre preneu un vermut inaugurant el cap de setmana que s’aproxima.

Com has pogut comprovar, entrar a un coworking no és només tenir una taula de treball i més gent al voltant. És això i molt més: és augmentar la teva productivitat, incrementar les teves possibilitats professionals i compartir una canya amb els amics. T’animes a canviar la teva vida?

The post Com el coworking et canvia la vida appeared first on Co-Jorba.