Riba-roja es convertirà aquest estiu en un laboratori per a emprenedors

Riba-roja es convertirà aquest estiu en un laboratori per a emprenedors

  • Durant el mes d’agost el poble acollirà un programa pilot del projecte “PANDORAHUB”, una iniciativa que busca reactivar les zones rurals i lligar-les al món de l’emprenedoria

 

  • Es programaran cursos i altres experiències per atraure a Riba-roja emprenedors que vulguin impulsar els seus negocis gràcies a les filosofies i metodologies més innovadores

 

Riba-roja d’Ebre i Zona Líquida, l’espai de coworking que hi ha al poble, acolliran durant la segona quinzena d’agost un programa pilot lligat al projecte PANDORAHUB. Aquest projecte sorgeix de la voluntat de reactivar les zones rurals a través de l’emprenedoria i recuperar pobles envellits incentivant la unió de modernitat i tradicions. El coworking, la gestió intel·ligent dels recursos i la vida sana són alguns dels elements que vertebren aquest moviment que aterrarà aquest estiu a Riba-roja d’Ebre.

 

El programa pilot que vol portar a terme el moviment PANDORAHUB preveu diversos cursos sobre continguts al voltant de l’emprenedoria i la millora de les capacitats laborals: el lideratge, la gestió i l’organització d’equips, l’autocreació, les noves tecnologies immersives, el coaching, la lluita contra l’estrès i altres continguts relacionats amb el món de l’empresa, la vida sostenible i per passar en família. Està previst que els participants facin estades d’un parell de dies a Riba-roja d’Ebre gaudint del seu entorn natural a la vegada que es formen, agafen forces per a emprendre i deixen enrere l’estrès del mercat de treball.

 

El Pandorahub Fun!, una experiència única per a emprenedors

Una altra de les iniciatives que portarà a terme el projecte PANDORAHUB a Riba-roja d’Ebre és el PandoraHub Fun! Start-ups, del 4 al 9 de setembre, una plataforma original i única a través de la qual es busca que diversos emprenedors tinguin un acompanyament especialitzat i pràctic a l’hora d’emprendre el seu negoci.

 

Es posaran en pràctica filosofies i metodologies agafades de les denominades happy start up, el desing thinking, Lean start up i la gestió sistèmica d’organitzacions, totes elles enfocades a les formes d’emprenedoria més innovadores i actuals. Una de les activitats es farà a bord d’un vaixell pel riu Ebre. El programa, on hi participaran 4 experts i un màxim de 12 emprenedors, serà molt pràctic i entenedor per tal de portar a aquests darrers a l’acció, ja sigui llençant al mercat la seva idea de negoci o renovant serveis o productes per a empresaris ja en actiu.

 

Zona Líquida, referent en coworking rural

La proposta PANDORAHUB compta amb el suport de l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre, ja que encaixa perfectament amb el projecte de Zona Líquida, l’espai de coworking del municipi que és tot un referent en emprenedoria en l’entorn rural i on actualment hi treballen 5 usuaris.

 

“Zona Líquida no només és un espai de treball, també és un canvi de mentalitat per fomentar l’emprenedoria entre la població”, diu l’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez. Amb projectes com aquest, l’Ajuntament vol “facilitar que els veïns puguin viure i treballar a Riba-roja, sense haver d’abandonar el poble un cop acabats els seus estudis”, explica el regidor de Joventut, Francesc Esteve, que afegeix que les polítiques municipals volen “captar nous veïns atrets per l’oportunitat de treballar en el món rural i interessats a entrar a formar part d’una comunitat amb un nivell de serveis molt alt: escola, llar d’infants, ambulatori i més de 15 entitats locals”.

 

Zona Líquida també compta amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ja que va en la línia de la diversificació econòmica que necessita el nord de la Ribera d’Ebre, que en dos anys ha d’afrontar el tancament definitiu de la fàbrica de Flix. La desindustrialització del nord de la comarca i el despoblament que pateix la zona obliga un canvi en les polítiques econòmiques, ja que “el tradicional model econòmic està esgotat”, explica el regidor de Promoció Econòmica, Josep Maria Piñol, conscient que aquest canvi “és a llarg termini, però projectes com la Zona Líquida, lligat a les TIC i a l’emprenedoria, posen les bases” per revertir la tendència actual.

 

La Zona Líquida és un espai diàfan ubicat al costat de l’ajuntament, i disposa d’una àmplia zona de treball i un espai per a reunions flexible, que s’adapta a les necessitats dels usuaris. Està gestionat per un dinamitzador i ofereix 60 megues de velocitat de connexió a internet, podent arribar als 100 megues simètrics de pujada i baixada.